Privacyverklaring zzp’ers zorg opgesteld

10/08/2018
door Lex Tabak
  • survey-opinion-research-voting-fill-159353

Jouw opdrachtgevers / cliënten dienen op de hoogte te zijn van wat er met hun gegevens gebeurd. Er wordt ongelooflijk veel informatie opgehaald over klanten door bedrijven en de AVG (in het engels GDPR) maakt dat er nu op Europees niveau een aantal zaken worden aangescherpt. De AVG geldt voor alle bedrijven en organisaties; van multinational tot aan zzp’ers en, van zwemvereniging tot aan lokale groenteboer. Hoe zorg je er nu als ondernemer voor dat jouw klanten weten waar ze aan toe zijn, als zij persoonlijke gegeven overdragen? Een privacyverklaring is hier een hulpmiddel bij. Het is document van enkele pagina’s die een aantal zaken beschrijft. Daarmee breng je jouw klanten op de hoogte van de rechten die zij hebben.

Lees het artikel hier >>

Lex Tabak

Over

Lex Tabak. MSc. werkt als coach, adviseur, expert en toezichthouder binnen het publieke domein. Op dit blog valt veel terug te lezen over zelfstandige zorgprofessionals. Sinds 2006 zet hij zich in voor de positionering van deze zzp’ers in de zorg. De activiteiten voor deze groep worden inmiddels duurzaam gefaciliteerd door branche organisatie Solopartners. Voor een uitgebreide kennismaking klik hier , voor contact hier.