Artikel 13 is leidend bij discussie niet-gecontracteerde zorg

06/08/2018
door Lex Tabak
  • pexels-photo-534204

Waar het de zorgaanbieders die een rechtszaak aanpanden met name ging om een eerlijke marktpositie en het recht om op een degelijke wijze niet gecontracteerde zorg aan te kunnen nemen, staan we door de uitspraak van de rechter in de zaak Zorgrecht onmiddellijk ook voor een andere vraag; wat vinden we als samenleving van de groei van niet gecontracteerde zorgkosten? Want blijkbaar is de toegang tot deze financieringsvorm voor niet gecontracteerde zorgaanbieders laagdrempeliger dan zorgverzekeraars zouden willen zien. Het onderstreept de machteloosheid van de zorgverzekeraar in de beheersing van zorgkosten. Met artikel 13 wordt de daadwerkelijke groei van zorgkosten die de vergrijzing met zich meebrengt leidend. Niet de planmatige groei die de budgetplafonds beloven bij zorgverzekeraars. Hoe gaan we daarmee om?

Het hele artikel valt hier te lezen >>

Lex Tabak

Over

Lex Tabak. MSc. werkt als coach, adviseur, expert en toezichthouder binnen het publieke domein. Op dit blog valt veel terug te lezen over zelfstandige zorgprofessionals. Sinds 2006 zet hij zich in voor de positionering van deze zzp’ers in de zorg. De activiteiten voor deze groep worden inmiddels duurzaam gefaciliteerd door branche organisatie Solopartners. Voor een uitgebreide kennismaking klik hier , voor contact hier.