Update CZ en niet-gecontracteerde zorg

27/07/2018
door Lex Tabak
  • pexels-photo-302804

Zorgverzekeraar CZ stuurde begin dit jaar een brief naar niet-gecontracteerde aanbieders. Dat kreeg een staartje.

CZ stuurde een brief naar zzp’ers, met de eis dat al deze niet gecontracteerde zorgaanbieders een wijkverpleegkundige in dienst zou moeten hebben. Dit om nog declaraties vergoed te kunnen krijgen. Wij schreven daar een artikel over. De brief, die met de datum van 10 januari op de mat landde bij honderden zzp’ers en uitleg gaf over de maatregelen. Die 10 dagen daarvoor al waren ingegaan… deden het op zijn zachtst gezegd niet goed bij zzp’ers. Dat wijkverpleegkundigen zeer schaars zijn, dat de vereiste koppeling met declaratie codes digitaal onmogelijk bleek. En dat zzp’ers helemaal geen personen in dienst willen hebben, is een realiteit waar de zorgverzekeraar graag overheen stapt. Je regelt het maar.

Het hele artikel valt hier te lezen >>

Lex Tabak

Over

Lex Tabak. MSc. werkt als coach, adviseur, expert en toezichthouder binnen het publieke domein. Op dit blog valt veel terug te lezen over zelfstandige zorgprofessionals. Sinds 2006 zet hij zich in voor de positionering van deze zzp’ers in de zorg. De activiteiten voor deze groep worden inmiddels duurzaam gefaciliteerd door branche organisatie Solopartners. Voor een uitgebreide kennismaking klik hier , voor contact hier.