Discussie artikel 13 komt naar boven bij rechtszaak Zorgrecht

26/07/2018
door Lex Tabak
  • pexels-photo-534204

De uitspraak in het kort geding van stichting Zorgrecht laat vooral zien hoe de kaart op dit moment geschud zijn voor de niet-gecontracteerde zorg.

Het is onvermijdelijk dat de discussie na de uitspraak voor Zorgrecht, zich wederom op de vrije artsenkeuze (artikel 13) zal gaan concentreren. Daarmee zijn we hopelijk de framing van frauderende, onbetrouwbare zorgaanbiedersvoorbij, begrijpen zorgverzekeraars dat er ook grenzen zijn aan hun machtspositie en komen we tot de kern van de discussie. Artikel 13 en het recht om zelf een zorgaanbieder te kiezen die bij je past is een belangrijk recht binnen de Zorgverzekeringswet. Wordt dit artikel te duur voor de samenleving, of blijven we kiezen voor deze vorm van vrije zorgkeuze?

Lees het hele artikel hier >>

Lex Tabak

Over

Lex Tabak. MSc. werkt als coach, adviseur, expert en toezichthouder binnen het publieke domein. Op dit blog valt veel terug te lezen over zelfstandige zorgprofessionals. Sinds 2006 zet hij zich in voor de positionering van deze zzp’ers in de zorg. De activiteiten voor deze groep worden inmiddels duurzaam gefaciliteerd door branche organisatie Solopartners. Voor een uitgebreide kennismaking klik hier , voor contact hier.