Waarom zien we de relatie tussen ziekteverzuim en werkplezier niet?

25/07/2018
door Lex Tabak
  • o-listen-facebook

Als organisaties verzuim willen laten dalen, dienen zij zich onder meer op werkplezier te concentreren.

Medewerkers laten het beste van zichzelf zien als zij de werkomstandigheden als waarderend ervaren. Invloed mogen uitoefenen over die omstandigheden, werken aan de eigen professionaliteit, de juiste faciliteiten aangereikt krijgen om het werk goed te kunnen doen en omringd worden door stimulerende collega’s en leidinggevenden, zijn enkele voorbeelden van wat deze omstandigheden doorgaans zijn. Daaronder liggen de persoonlijke ambities, verlangens en uitgangspunten van ieder individu afzonderlijk. Wat drijft jou om hier te zijn? Wat voor de één van betekenis is, hoeft voor een ander niet zo te zijn. Het maakt de creatie van waarderende werkomstandigheden een zoektocht voor het bedrijf als geheel. De vraag is of je daar in wil investeren als organisatie. Deze ‘expeditie’ wijkt namelijk af van de gebaande paden en brengt verstoring met zich mee. Onze praktijkervaringen laten echter zien dat organisaties die bereid zijn hierin te investeren, prestaties zien toenemen en onder meer het verzuim zien dalen. Na de zoektocht volgt dus zeker het rendement. Wat ons betreft een prachtige kans.

Lees het hele artikel hier >>

Lex Tabak

Over

Lex Tabak. MSc. werkt als coach, adviseur, expert en toezichthouder binnen het publieke domein. Op dit blog valt veel terug te lezen over zelfstandige zorgprofessionals. Sinds 2006 zet hij zich in voor de positionering van deze zzp’ers in de zorg. De activiteiten voor deze groep worden inmiddels duurzaam gefaciliteerd door branche organisatie Solopartners. Voor een uitgebreide kennismaking klik hier , voor contact hier.