Hoe kom je tot intrinsiek leren en verbeteren?

24/07/2018
door Lex Tabak
  • Team-spirit

Hoe vergroot je de intrinsieke motivatie om te leren en verbeteren?

Het afgelopen jaar hebben we veel ervaring opgedaan met de waarderende audit als interventie binnen zorgorganisaties. De waarderende audit is vrij vertaald de optimistische en veilige versie van een bezoek zoals de Inspectie deze zou hebben gebracht. Een of twee personen van buitenaf komen het team binnen, lopen een dagdeel mee met enkele medewerkers van het team en vragen hen de hemd van het lijf. Voldoe je aan de richtlijnen die worden gesteld? Werk je veilig? Zijn procedures bekend en inzichtelijk? Waarom doe je wat je doet? Het zijn enkele voorbeelden van vragen die worden gesteld op dat moment.Er wordt op een positieve, waarderende en optimistisch wijze gekeken naar de ontwikkelstand van een team. De uitkomsten van de audit worden diezelfde ochtend aan het gehele team terug gekoppeld en het team weet dat het nieuwe (onverwachte) bezoek met ongeveer een half jaar weer op de rol staat.

Lees het hele artikel hier >>

Lex Tabak

Over

Lex Tabak. MSc. werkt als coach, adviseur, expert en toezichthouder binnen het publieke domein. Op dit blog valt veel terug te lezen over zelfstandige zorgprofessionals. Sinds 2006 zet hij zich in voor de positionering van deze zzp’ers in de zorg. De activiteiten voor deze groep worden inmiddels duurzaam gefaciliteerd door branche organisatie Solopartners. Voor een uitgebreide kennismaking klik hier , voor contact hier.