Skillsdag voor zorgprofessionals als wervingscampagne

01/03/2018
door Lex Tabak

De groei van het aantal intermediairs die werken met zzp’ers in de zorg is groot. Bij een onderzoek door Solopartners afgelopen jaar, haalden we zo’n 150 namen van verschillende bureaus op die werken met zzp’ers. Een groot aantal van die bureaus zijn net gestart, een aantal daarvan zijn al vele jaren actief. Alhoewel deze grotere bureaus nog steeds groeien, hebben zij wel door dat onderscheidend blijven ten opzichte van de concurrentie een belangrijke voorwaarde is. Ik kwam een voorbeeld tegen van Zorgzuster dat het aanhalen waard is. Een volle dag vakinhoudelijke trainingen voor eigen én niet eigen zorgprofessionals.

Wat, waar en wanneer?

Op 9 juni organiseert Zorgzuster voor het eerst een dag vol met skillslabs voor zorgprofessionals. Van 10.00 tot 15.00 is een congrescentrum in ‘s Hertogenbosch afgehuurd om daar aandacht te geven aan verpleegtechnische en voorbehouden handelingen, medische materialen tot aan een ‘reanimatiewedstrijd’. De dag wordt opgezet als een soort ‘’beurs’’ waarbij de aanwezigen de mogelijkheid hebben om gedurende dag bij verschillende stands informatie in te winnen of trainingen/toetsingen te volgen in een soort carrousel stijl. De laatste producten op het gebied van compressietherapie, wondzorg, oedeemzorg en stomazorg worden door leveranciers zelf aangeprezen. ZZP’ers van Zorgzuster zelf betalen geen entreeprijs, hun introducees € 22,50 voor de gehele dag en zzp’ers die niets met Zorgzuster te maken hebben kunnen naar binnen voor € 45. Meer informatie opvragen doe je via dit mailadres. Zorgzuster heeft de toezegging van V&VN dat accreditatie voor de hele dag (5 uren = in principe 5 punten) mogelijk is. Deze is nu in aanvraag.

Waarom deze beweging?

Zoals gezegd zie ik dat intermediairs fors groeien en dat komt omdat de vraag naar flexibele invulling bij zorgorganisaties enorm toeneemt. Het arbeidsmarkt probleem in de zorg creëert tekorten waar bemiddelaars voor gebeld worden. Het afgelopen jaar is dit fenomeen veel sterker geworden dan de jaren ervoor. In voorkomende gevallen zie ik intermediairs tot wel 100 verpleegkundigen en verzorgenden per maand inschrijven (!). Maar hoe vind je die professionals? Door aan te sluiten bij hun intrinsieke behoeftes en interessegebied; het vak zelf. Zorgzuster heeft met een eerdere congresdag eind vorig jaar geleerd dat de inhoudelijke workshops forse aantrekkingskracht hebben en zetten dit onderwerp nu in als wervingscampagne. Het kennis maken met zzp’erschap in de zorg en het kennis maken met de naam Zorgzuster zijn hierbij logische doelen die het bedrijf zichzelf stelt. Ik ga navragen of ze de 400 beoogde deelnemers halen op die dag, of ben er simpelweg gewoon zelf bij om het te ervaren.

Lex Tabak

Over

Lex Tabak. MSc. werkt als coach, adviseur, expert en toezichthouder binnen het publieke domein. Op dit blog valt veel terug te lezen over zelfstandige zorgprofessionals. Sinds 2006 zet hij zich in voor de positionering van deze zzp’ers in de zorg. De activiteiten voor deze groep worden inmiddels duurzaam gefaciliteerd door branche organisatie Solopartners. Voor een uitgebreide kennismaking klik hier , voor contact hier.