Bijeenkomsten 2018: actualiteiten volgen en kennis delen

06/02/2018
door Lex Tabak

Sinds 2006 houd ik het dossier rondom zzp’ers in de zorg bij. Er zaten periodes tussen waarin ik mij wat meer op afstand hield en concentreerde op mijn eigen ondernemerschap en er waren periodes waarbij ik iedere week actief was voor zzp’ers in de zorg. Sinds halverwege vorig jaar ben ik via Solopartners definitief in staat om actief te zijn voor zzp’ers in de zorg. Zij stellen mij in staat om de belangen van zzp’ers te behartigen op een manier die bij mij past. Als je hier naar beneden scrolt dan lees je nieuws artikelen van mijn hand. Los van de activiteiten voor Solopartners, organiseer ik onder mijn eigen vlag bijeenkomsten voor zzp’ers. Ik heb die sinds kort gegoten in een apart merk; www.zzp-erindezorg.nl.

Via zzp-erindezorg.nl wil ik via een netwerk van trainers een mooie combinatie van bijeenkomsten en trainingen organiseren. Het doel is om relevante ondernemers- én vakinhoudelijke trainingen te gaan geven, specifiek voor zzp’ers in de zorg. De verantwoordelijkheden voor zzp’ers in de zorg lopen namelijk op en nog niet iedere zzp’er is zich daar van bewust of heeft de zaken op orde. Ik vind het mooi om daaraan bij te kunnen dragen. We zijn gestart met twee soorten bijeenkomsten, binnenkort volgen er meer. De agenda vind je hier >>

ZZP’er in de zorg anno 2018

Zoals gezegd gebeurt er ongelooflijk veel rondom de zzp’er in de zorg. De wet- en regelgeving is zwaarder geworden en daarmee het werk wat verzet moet worden ook. Tegelijkertijd ontwikkelt de houding van zorgverzekeraars zich voortdurend, schieten bemiddelende partijen als paddestoelen uit de grond en heeft ook de Inspectie voor de Gezondheidszorg inmiddels een mening over wat je op orde moet hebben. Voldoende reden voor een bijeenkomst die hierop ingaat. 16 februari, 1 maart en 6 april staan de eerste gepland. Waar loop je mee weg? Overzicht in de ontwikkelingen rondom het zzp-erschap in de zorg anno 2018, met daarbij een terugblik op het afgelopen jaar en aankomende ontwikkelingen in 2018.

Starten als ZZP’er in de zorg

Ze stromen met duizenden in per jaar en hebben lang niet altijd een goed beeld van wat er bij zzp’erschap in de zorg komt kijken. Het gaat veel verder dan een KvK inschrijving en aansluiting bij een klachtenregeling en we merken dat zzp’ers daar pas gaandeweg achterkomen. Hoe mooi zou het zijn als je bij de start van jouw onderneming weet waar je aan moet denken en hoe je dat kunt organiseren voor jezelf. De startersbijeenkomst voor zzp’ers in de zorg geeft overzicht en de mogelijkheid om op een heldere wijze ‘in te stappen’.

Heb jij nog ideëen over bijeenkomsten die er zouden moeten komen? Stuur even een berichtje >>

Lex Tabak

Over

Lex Tabak. MSc. werkt als coach, adviseur, expert en toezichthouder binnen het publieke domein. Op dit blog valt veel terug te lezen over zelfstandige zorgprofessionals. Sinds 2006 zet hij zich in voor de positionering van deze zzp’ers in de zorg. De activiteiten voor deze groep worden inmiddels duurzaam gefaciliteerd door branche organisatie Solopartners. Voor een uitgebreide kennismaking klik hier , voor contact hier.