Niet gecontracteerde zorg is niet frauduleus, duurder of van mindere kwaliteit

03/01/2018
door Lex Tabak

Zorgverzekeraars hebben sinds 2015 veel last van niet gecontracteerde zorg. Zij zijn verantwoordelijk voor de financiering van thuiszorg binnen de “aanspraak wijkverpleging”. Het feit dat veel zorgverleners kiezen voor zorg zonder contract, betekent dat verzekeraars vaak niet op voorhand weten hoe het volume aan zorg zich zal ontwikkelen. Om de hoeveelheid ongecontracteerde zorg terug te dringen gebruiken verzekeraars een aantal drogredenen:

Lees het volledige artikel hier >>

Lex Tabak

Over

Lex Tabak. MSc. werkt als coach, adviseur, expert en toezichthouder binnen het publieke domein. Op dit blog valt veel terug te lezen over zelfstandige zorgprofessionals. Sinds 2006 zet hij zich in voor de positionering van deze zzp’ers in de zorg. De activiteiten voor deze groep worden inmiddels duurzaam gefaciliteerd door branche organisatie Solopartners. Voor een uitgebreide kennismaking klik hier , voor contact hier.