Gezocht i.v.m. onderzoek: 10 zzp’ers die ongecontracteerde zorg verlenen

12/09/2017
door Lex Tabak

Het volume aan ongecontracteerde zorg groeit ten opzichte van gecontracteerde zorg. Alhoewel er steeds minder gecontracteerde zorgaanbieders zijn, neemt het aantal ongecontracteerde zorgaanbieders toe. ZZP’ers in de zorg die verpleging en verzorging bieden, behoren tot de laatste groep. Zij hebben over het algemeen geen mogelijkheid om een contract met een zorgverzekeraar te krijgen en zijn om die reden aangewezen op ongecontracteerde zorg. De aankomende maanden wordt er een onderzoek gestart naar de ontwikkelingen van ongecontracteerde zorg. Het onderzoek wordt in opdracht van ActiZ, BTN, Patiëntenfederatie Nederland, Verpleegkundigen & Verzorgenden Nederland en Zorgverzekeraars Nederland uitgevoerd. De resultaten worden gepresenteerd aan de Tweede kamer. Ben jij zzp’er, verleen jij ongecontracteerde zorg en heb je een mening over waarom je dat doet? Meld je dan hier aan >>

Lex Tabak

Over

Lex Tabak. MSc. werkt als coach, adviseur, expert en toezichthouder binnen het publieke domein. Op dit blog valt veel terug te lezen over zelfstandige zorgprofessionals. Sinds 2006 zet hij zich in voor de positionering van deze zzp’ers in de zorg. De activiteiten voor deze groep worden inmiddels duurzaam gefaciliteerd door branche organisatie Solopartners. Voor een uitgebreide kennismaking klik hier , voor contact hier.