Meldingsplicht bij IGZ voor nieuwe zzp’ers in de zorg

04/09/2017
door Lex Tabak

Een breed gesteund wetsvoorstel brengt met zich mee dat zzp’ers in de zorg die zich inschrijven bij de KvK, verplicht zijn om zich te melden bij de Inspectie voor de Gezondheidszorg. Dit moet gebeurd zijn vóórdat zij starten met het verlenen van zorg. Uiteraard geldt dit niet alleen voor zzp’ers, maar voor alle zorgaanbieders die binnen de WKKGZ actief willen zijn. Op dit moment krijgen zzp’ers een vragenlijst aangereikt vanuit de IGZ bij inschrijving bij de KvK, maar is invullen nog niet verplicht. Dit gaat dus wijzigen.

Lees het volledige artikel hier >>

Lex Tabak

Over

Lex Tabak. MSc. werkt als coach, adviseur, expert en toezichthouder binnen het publieke domein. Op dit blog valt veel terug te lezen over zelfstandige zorgprofessionals. Sinds 2006 zet hij zich in voor de positionering van deze zzp’ers in de zorg. De activiteiten voor deze groep worden inmiddels duurzaam gefaciliteerd door branche organisatie Solopartners. Voor een uitgebreide kennismaking klik hier , voor contact hier.