LR_LexTabak_9880Ik beschrijf mijzelf over het algemeen als 'ondernemend verpleegkundige'. De achtergrond van die beschrijving valt hieronder te lezen voor wie daar in geïnteresseerd is. Ik heb bouwjaar 1976, het jaar van de Draak, geboren op de rand van Maagd en Weegschaal.

Bij het kiezen van mijn werkzaamheden, vraag ik mij af waar ik mijn competenties het beste tot hun recht kan laten komen. Ik heb geleerd dat ik sterk kan analyseren, verbinden, coachen, overtuigen en managen. Na enige omzwervingen kom ik iedere keer weer uit op de schoonheid en uitdaging van de zorgsector.

Anno 2014

Mijn activiteiten van dit moment:
* Als coach, adviseur en (interim) manager ben ik momenteel werkzaam voor een adviesbureau in de zorg. AdCase levert expertise aan zorgorganisaties. Ik werk op die wijze aan het toepassen van mijn ervaring enerzijds en het opdoen van meer inhoudelijke kennis over onderwerpen als kwaliteit, beleid, strategie, financiën, governance, etc. anderzijds. Ik doe onder meer coachingsactiviteiten van In voor zorg!

* Te pas en onpas, gevraagd en ongevraagd, ondersteun ik de initiatieven die ik opgericht heb. Van het commerciële Amburent tot aan de beroepsorganisatie V&VN, van de landelijke coöperatie tot aan lokale samenwerkingsverbanden; vele dingen hebben mijn interesse en ik leer nog steeds iedere dag.

Wat vooraf ging
Als verpleegkundige merkte ik al snel na mijn diplomering in 2000, dat mijn karaktereigenschappen en het zittende leiderschap oude stijl niet goed verenigbaar waren. Na wat jaren voor een detacheerder door Nederland gewerkt te hebben, werd ik naast mijn dienstverband zzp'er in 2004. Met de opgedane werkervaring in loondienst binnen het ziekenhuiswezen, verpleeg- en verzorgingshuizen, de gehandicaptenzorg en psychiatrie, resteerde toen de thuiszorg als onontgonnen gebied voor mijn zzp'erschap.

Naast mijn voorzichtige en ontluikende ondernemerschap in die jaren, vroeg mijn detacherende werkgever of de offshore niet wat voor mij was als verpleegkundige. Een periode van vijf jaar diende zich tussen 2006 en 2011 aan waarbij ik de helft van het jaar van huis was in loondienst op een boorplatform en de andere helft thuis en vrij om te ondernemen als ondernemer. Die vrije tijd heeft zaken in een stroomversnelling gebracht waarvan ik tot op de dag van vandaag nog steeds versteld sta.

Sinds 2007 communiceer ik de problemen van zzp'ers via een blog. Aanvankelijk via thuiszorg-blog.nl en later onder lextabak.nl communiceer ik tot op heden nog steeds wat de zzp'ers zoal bezig houdt, ook al ben ik sinds 2009 geen zzp'er meer. Het blog leidde tot de nodige aandacht voor zzp'ers en publicaties over zzp'ers, waar een boekje over ondernemen als zzp'er in de zorg een uitloper van was. Het geven van seminars over ondernemerschap in opdracht van de KvK, gastcolleges op Hogescholen over zzp'erschap en interviews in vakbladen; mijn naam is op een of andere wijze sinds 2006 onlosmakelijk verbonden met het V&V zzp'erschap in de zorg. Als je me vraagt hoe dat exact komt, moet ik je het antwoord schuldig blijven.

Ondertussen groeide mijn netwerk van zzp'ers als gevolg van die 'exposure' op internet. Via een van mijn sites meldde in 2008 mijn huidige compagnon zich in wat later Amburent zou gaan worden. Amburent levert gespecialiseerde medische dienstverlening binnen de industriële sector. Onze ervaring binnen de industrie, in combinatie met de niche in de markt, zorgden voor een bedrijf dat een explosieve groei zou krijgen in de jaren na de oprichting in 2009. Het was een tijd van snoei- en snoeihard werken, investeren en vooral veel leren over het runnen van een bedrijf, het werken met medewerkers en waar ondernemerschap op neer komt.

Beroepsorganisatie V&VN nam in 2009 contact op in verband met creëren van een platform zelfstandigen. De problematiek rondom de zelfstandigen hield niet op en -uiteraard- zag V&VN daar een belangrijke potentiële doelgroep liggen. V&VN is uitstekend in staat geweest om een podium te bieden voor zelfstandigen toen dat nodig was en doet dat tot op heden nog steeds. Als voorzitter van het platform ben ik in staat gesteld de lobby op te zetten voor de zzp'ers, met talloze kamervragen als gevolg. Zzp'ers zijn sinds 1-1-2012 toegestaan binnen de AWBZ en ze kunnen per 1-1-2013 een eigen contract najagen binnen die financieringsvorm.

De beroepsorganisatie, is echter 'slechts' een beroepsorganisatie. Zij kunnen geen commerciële doelen nastreven namens zzp'ers richting bijvoorbeeld het zorgkantoor. Het idee van een coöperatie voor zelfstandigen is gaandeweg in de jaren voorafgaand aan 2010 geboren en ik was een van de twee oprichters. De Zorgprofessional kent inmiddels een mooi aantal leden en concentreert zich op het faciliteren van het ondernemerschap in de zorg. Via de landelijke coöperatie ontstaan nieuwe lokale samenwerkingsverbanden, aangezien zzp'ers elkaar vinden binnen de club en graag samen op willen trekken. Het gedachtengoed van de coöperatie in de zorg is nog steeds zeer actueel merk ik.

Zo'n lokaal samenwerkingsverband van zzp'ers had ook altijd mijn eigen interesse. Stichting Zorgrelatie werd in 2012 opgericht en het is een mooi label geworden waar een aantal zeer getalenteerde zzp'ers in investeerden en mee samenwerken. De start was in de regio Kennemerland. De stichting is geen bemiddelaar, maar een coach voor ondernemers in een bepaalde regio. De stichting helpt hen in contact te komen met klanten en deze op de juiste wijze van continuïteit van zorg te voorzien. Naar mijn mening hebben lokale samenwerkingsverbanden van zzp'ers binnen regionaal verband de toekomst. De stichtingsvorm en coöperatieve vorm zijn daarbij goede opties.

--------------------------------------------

Tot zover de meest tastbare wapenfeiten. Van helikoptervlucht over de Noordzee, tot een onderneming starten na vijf minuten koffie bij de MacDonalds of proberen beleidsmakers uit te leggen waar een meerwaarde ligt; het is een bewogen reis geweest en gelukkig is hij nog niet voorbij. Uiteraard boek je minstens net zoveel teleurstellingen als successen als je risico's neemt en bij mij is dat niet anders. Ik heb er gelukkig goede begeleiding bij gehad al die jaren. Sinds 2007 laat ik mij coachen door een professional, die mij zowel binnen mijn persoonlijke ontwikkeling als op het vlak van ondernemerschap stappen heeft laten maken. Alhoewel ik mijn eigenzinnigheid niet ben verloren, heb ik veel voordelen kunnen plukken van zijn soms stringente standpunten.

De optelsom van al mijn activiteiten, resulteert in een uitdagende werkweek die dikwijls de 75 uur overschrijdt. Gekkenwerk vertellen velen mij. Het is maar net hoe je erin staat ben ik zelf van mening. De balans tussen zingeving in het persoonlijke leven enerzijds en de professionele loopbaan anderzijds, zie ik als leidende voorwaarde en houden mij in optimale conditie. 

Tot zover de zeer lijvige beschrijving van mijn activiteiten. Ik geef uitleg over de 'elevator pitch' aan ondernemers, maar heb die van mij nog niet weten te ontwikkelen.

Linkedin >>
Twitter >>
Contact >>