Meldingsplicht bij IGZ voor nieuwe zzp’ers in de zorg

04/09/2017
door Lex Tabak

Een breed gesteund wetsvoorstel brengt met zich mee dat zzp’ers in de zorg die zich inschrijven bij de KvK, verplicht zijn om zich te melden bij de Inspectie voor de Gezondheidszorg. Dit moet gebeurd zijn vóórdat zij starten met het verlenen van zorg. Uiteraard geldt dit niet alleen voor zzp’ers, maar voor alle zorgaanbieders die binnen de WKKGZ actief willen zijn. Op dit moment krijgen zzp’ers een vragenlijst aangereikt vanuit de IGZ bij inschrijving bij de KvK, maar is invullen nog niet verplicht. Dit gaat dus wijzigen.

Lees het volledige artikel hier >>

Lex Tabak

Over

Lex Tabak, MSc. Begeleidt en adviseert organisaties en instellingen bij het verhogen van de betrokkenheid en bevlogenheid van professionals. Redeneert vanuit strategie naar cultuurverandering. Gelooft dat gewenst gedrag van het individu uiteindelijk leidt tot kanteling binnen organisaties. Inspireert en laat zich inspireren door zelfstandige professionals: zzp'ers. Studeerde aan de Universiteit Tilburg en het VU. Voor een uitgebreide kennismaking klik hier , voor contact hier.